Recensies


Het is altijd prettig om te weten hoe huidige gebruikers de Medisch Toiletpas ervaren. Op deze pagina geven wij recensies weer van onze gebruikers.

 

Medisch Toiletpas Nederland in de media

 

Naam: Petra

Aandoening: Interstitiële Cystitis

Mijn naam is Petra ben 48 jaar oud
Ik heb een vervelende pijnlijke blaasziekte IC (Interstitiële Cystitis)
Dit houd in dat mijn blaaswand de gaglaag chronisch ontstoken is en ik ook nog het geluk heb dat er zweren in zitten. Echter zonder dat er een bacterie in zit.
Dit levert veel pijn op vooral als mijn blaas gevuld word met urine.
Je krijgt enorme plasdrang en je moet zo snel mogelijk een toilet zien te vinden.
Als ik ergens heen wil moet ik van te voren denken …ohh daar en daar kan ik plassen en dat is vaak een hele zoektocht.
Bovendien kost een bezoek aan een toilet vaak 50 eurocent waar ik bij een dagje winkelen vaak uitkom op 3,50 euro per dag.

Op social media kwam ik de Medische Toiletpas tegen.
Ik heb de voordelen bekeken en die leken me zeer positief.
* Hij is gepersonaliseerd
* Je hebt vaak gratis toegang tot toiletten
* De deelnemende locaties zijn voorzien van een stikker
* Het allerbelangrijkste vind ik dat het personeel geïnstrueerd is en ik geen uitleg hoef te geven over mijn ziekte.
Ik heb dus besloten om de toiletpas aan te vragen voor 15,95 kreeg ik deze keurig netjes na 3 dagen thuisbezorgd en voorzien van foto.

Dus we gaan testen …een dagje shoppen.
Ik moet plassen, ik liep in een grote drogistketen. Gevraagd of ik even gebruik mocht maken van het toilet..
Helaas mevrouw we mogen dit van hogere hand niet toestaan….vedorrie ik moet nodig maar ook met mijn medische toiletpas mocht het niet.
Ik raak in paniek …aan de overkant zit Albert Heyn deze is aangesloten bij de Medische Toiletpas had ik gelezen.
Ik vraag bij de klantenservice of ik gebruik mag maken van het toilet en laat gelijk de Medische Toiletpas zien, de dame zegt natuurlijk mevrouw ik roep gelijk iemand op die met u mee loopt.
Wohww ik hoef niks uit te leggen, dat voelt fijn!
Ik bedank iedereen hartelijk en loop zeer opgelucht de AH uit.
Ook was ik laatst bij een soort concert, de rij was gigantich lang dat ging ik niet trekken, invalidetoilet zag ik niet in de buurt.ik ben naar voren gelopen met de pas in de hand, me netjes ge-excuseerd en aan de toilletdame laten zien, en ik kreeg netjes voorrang.
Ik ben zo blij met deze pas!!

Ik heb de medische toiletpas gemaild, en zij hebben beloofd een gesprek aan te gaan met de grote drogistketen ik hoop dat deze ook hun toilet toegankelijk gaan stellen.
Zo zouden er veel meer winkels, bedrijven, praktijken, scholen,horecabedrijven etc een toilet aan kunnen bieden als Medisch Toilet.
Ik zou hen zeer dankbaar zijn!

Petra

 

 

Naam: Fleur van Dijk

Aandoening: IBD

Hallo, ik ben Fleur, IBD patiënt en mijn grootste vriend is het toilet.

Het team van medisch toiletpas Nederland heeft mij na enkele maanden in het bezit te zijn van een medisch toiletpas gevraagd een recensie te schrijven. Nu ben ik zelf geen schrijver maar ik voel mij bijna verplicht naar mijn lotgenoten dit te doen.
Ik heb zelf erg getwijfeld om de pas aan te vragen maar ik moet zeggen dat dit voor mij verloren tijd is geweest. Het is mijn buddy geworden en de sleutel tot vrijwel ieder toilet.

Normaal gesproken vind ik het toegang vragen tot een toilet eng, heel eng zelfs maar sinds ik mijn pas toon hoef ik bijna niets meer te zeggen, ik mag direct meelopen naar een toilet. Als ik moet dan loop ik nu zonder willekeur een winkel, kantoor, verzorgingshuis of een loods binnen. Begrip is meteen gewekt!

Voor mij zijn de volgende voordelen belangrijk:

1. mijn ziekte blijft anoniem, de pas zegt genoeg

2. mijn foto staat op de pas, dit is direct herkenbaar

3. ik ben nog maar twee keer geweigerd tot een toilet, dit in tegenstelling tot de tijd zonder pas, toen was het omgekeerde meer regel dan uitzondering

4. bij verschillende pretparken mag ik in attracties middels de invalide ingang, dit omdat lange wachtrijen voor mij niet te doen is in vele gevallen

5. in het buitenland vaak ook goed te gebruiken is mijn ervaring

Verbeterpunten:

1. probeer het toiletprobleem voor zieken mensen zoals wij op de politieke agenda te zetten zodat net als in Frankrijk geen winkel je meer mag weigeren

2. zoals ik beschreef bij mijn pluspunten lijkt mij het fijn wanneer jullie met pretparken afspraken maken over de wachtrijen op vertoon van de toiletpas

Kortom, ik ben erg blij en voel me een stuk zelfverzekerder met mijn pasje.

Groetjes,

Fleur van Dijk

 

 

Spelfouten in bovenstaande teksten zijn niet aan te rekenen aan Medisch Toiletpas Nederland daar deze teksten één op één zijn overgenomen van de auteur.